Några punkter att ha i åtanke när man skall renovera köket

När det kommer till renoveringar så är köket den renovering som i regel brukar bli dyrast – om man är en köksmänniska det vill säga, annars kan det hända att badrummet sticker upp och tar första platsen då det också är ett dyrt rum att renovera. Anledningen är att man inte bara behöver material för väggar och golv utan alla nödvändigheter som vi har i kök och badrum. När man renoverar exempelvis ett vardagsrum så har man ju heller inget vatten som skall kopplas, ingen diskbänk, diskmaskin, toalettstol eller liknande. Det är mest golv och väggar – och möbler så klart men det brukar man inte räkna till renoveringen.

Ha ett mål i sikte

Redan innan du påbörjar din köksrenovering är det viktigt att du vet vad det ska bli för något. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till köksrenovering, att välja hur man vill ha det är högst individuellt och alla har olika prioriteringar i köket. Vissa använder köket sporadiskt, andra är där inne och lagar mat flera gånger om dagen. Vissa lagar mest enkla måltider och andra beter sig som blivande stjärnkockar. Alla dessa olika behov kräver olika utformade kök – särskilt om man inte vill slösa pengar på något onödigt är det viktigt att man vet vad kökets funktion är för en själv så att man kan optimera köket utefter dessa behov.

Kolla om du kan få tag på begagnade vitvaror

En köksrenovering är som sagt ofta en kostsam renovering, det är mycket man behöver köpa in och ofta går det smidigast att köpa allt nytt så att man vet att det passar in och passar ihop med resten av köket. Har man dock möjlighet att lägga lite tid på att leta efter begagnade delar kan man göra sin plånbok och miljön en stor tjänst. Det är fullt möjligt att utföra en köksrenovering med endast återanvänt material, men det tar lite längre tid att åka runt och leta efter begagnat material än att köpa nytt – så mitt tips är att man letar efter några begagnade delar och sedan köper in resten nytt så har man åtminstone gjort en liten skillnad i sin miljöpåverkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*